• 1398/10/24 - 12:00
  • - تعداد بازدید : 51
  • - تعداد بازدیدکننده : 44

پیشرفت‌ها و تحولات پردیس خواهران در سال 97-98 در مصاحبه خانم دکتر برقعی معاونت پردیس خواهران

مصاحبه روابط عمومی دانشگاه قم با خانم دکتر برقعی معاونت پردیس خواهران:
 

پیشرفت‌ها و تحولات پردیس خواهران در سال 97-98 در مصاحبه خانم دکتر برقعی معاونت پردیس خواهران

خانم دکتر برقعی: توسعه کمی و کیفی پردیس خواهران زمینه بالندگی علمی و مدیریتی بانوان دانشگاهی است.


 

​​​​​​​1-   چه اقداماتی در سال تحصیلی 97 در این معاونت انجام شده است؟

با عرض سلام خدمت حضرتعالی و تشکر از همکاران روابط عمومی که این فرصت را به وجود آوردند تا دانشجویان محترم و اساتید گرامی در جریان بخشی از فعالیت های انجام شده در این معاونت قرار گیرند. قبل از ورود به بحث تذکر این نکته را لازم می دانم که فعالیت های انجام شده کار یک فرد یا چند فرد خاص نیست بلکه مرهون تلاش ها، زحمات، صبر و تحمل تمامی همکاران اعم از کارمندان و اساتید در این معاونت به ویژه مدیران گرامی می‌باشد. در اینجا فرصت را مغتنم شمرده از همه بزرگواران تشکر و قدردانی می‌نمایم و از عنایت و حمایت‌های بی‌دریغ ریاست محترم دانشگاه و هیات محترم رئیسه بی نهایت سپاسگزارم. بدیهی است بدون حمایت و همکاری همه جانبه تمام معاونت‌های محترم و سایر مجموعه‌های دانشگاه از قبیل دفتر فنی، دفتر برنامه و بودجه، مدیریت مالی و... این اقدامات به ثمر نمی‌رسید.

مهم ترین اقدامات انجام گرفته در سال 97 عبارتند از:

-        اجرای چارت سازمانی جدید که ارتقای سازمانی مجموعه را به شرح ذیل در بر داشته است:

-        1 پست معاونت (معاونت امور خواهران)

-       3 پست مدیریت (مدیریت آموزش و پژوهش خواهران، مدیریت منابع انسانی و پشتیبانی خواهران و مدیریت دانشجویی و فرهنگی خواهران)

-        6 پست رئیس اداره

-       13 پست کارشناس مسئول

-       افتتاح ساختمان اداری امام خامنه ای در آبان ماه 97، که کارمندان ستادی (معاونت امور خواهران و مدیریت آموزش در طبقه سوم، مدیریت منابع انسانی و پشتیبانی و مدیریت فرهنگی و دانشجویی در طبقه دوم) در این بخش مستقر شدند. لازم به ذکر است کلینیک بهداشت، درمان و مشاوره نیز در طبقه دوم این ساختمان، فعال است.

-       افتتاح کتابخانه کوثر در آبان ماه 97  و اختصاص طبقه همکف و طبقه اول ساختمان اداری امام خامنه‌ای، شامل 1000 مترمربع برای سالن مطالعه، 500مترمربع به بخش مرجع و پایان نامه و همچنین 800 مترمربع به بخش مخزن اختصاص یافته است. بالتبع این  استانداردسازی محیط و مساحت مخزن، ارتقای سرانه محیط مطالعه، افزایش منابع، تجهیز سالن مرجع و کلاس مرجع شناسی و...، ارتقای سطح کیفی و کمی کتابخانه کوثر را در برداشته است. لازم به ذکر است در حال حاضر تعداد 36740 عنوان کتاب فارسی و عربی و 3615 عنوان کتاب لاتین در کتابخانه کوثر موجود است و حدود 400 عنوان کتاب اهدایی از وزارت ارشاد، 100 عنوان کتاب از بوستان کتاب (مبادله) و 1000 عنوان کتاب خریداری شده و در نوبت فهرست‌نویسی قرار دارند.

-       انتقال دانشکده فنی و مهندسی در سال تحصیلی 97-98  به ساختمان آموزشی امام خامنه‌ای و تجهیز 5 آتلیه برای این دانشکده.

-      تجهیز و چیدمان دانشکده‌ها با بیشترین انسجام به نحوی که در حد مقدور به اعضای محترم هیات علمی اتاق‌های مناسب اختصاص یابد و تمام آتلیه‌ها و کارگاه‌ها و اغلب کلاس‌ها مجهز به ویدئو پروژکتور باشند.

-      توسعه فضای خوابگاهی در سال 97 که شامل اختصاص طبقه اول ساختمان معصومیه به خوابگاه است که ظرفیت خوابگاهی را تا حدود 262 نفر افزایش داد. در سال 98 نیز با تجهیز و تکمیل طبقه همکف ساختمان معصومیه، حدود 170 نفر به ظرفیت خوابگاهی خواهران افزوده شد.

-      مرکز روشندلان (کتابخانه سپید) که با حمایت خیرین محترم، در ساختمان مرکزی افتتاح شد و مدتی فعالیت آن دچار رکود شده بود، مجدداً از اردیبهشت 97 به طور جدی فعالیت خود را آغاز کرد. این مرکز امکاناتی نظیر کتاب و مجلات به خط بریل، 3 سیستم رایانه و یک سیستم با قابلیت بزرگنمایی برای کم بیناها، یک دستگاه پرکینگز برای تایپ به خط بریل، ریکوردر، هدفون و 1300 عنوان کتاب صوتی موجود پایگاه کتابخانه را داراست و ضبط کتب علمی و درسی، همیار پژوهشی جهت همکاری با دانشجویان نابینا در ویرایش پایان نامه‌ها، منشی جهت برگزاری آزمون‌ها، برگزاری کارگاه‌های آموزشی، همایش‌های تخصصی و بازدیدهای ویژه نابینایان از مراکز مختلف علمی، از جمله خدمات مرکز روشندلان به شمار می‌رود.

-      توسعه کمی و کیفی سایت‌ها، کارگاه‌ها و آتلیه‌ها در سال 97 انجام گرفت و  اکنون در سایت‌های‌ عمومی و دکتری مجموعاً 34 سیستم و در 4 کارگاه رایانه مجموعاً 66 سیستم برای استفاده دانشجویان موجود می‌باشد. همچنین در سال 97  تعداد 5 آتلیه، یک کارگاه کتابداری و یک لابراتوار زبان نیز در ساختمان آموزشی امام خامنه‌ای جهت استفاده دانشجویان عزیز تجهیز شد.

-        کافه کتاب معصومیه و فود کورت معصومیه در سال 97 افتتاح شد.

.        ادامه فعالیت ستاد صیانت از عفاف و حجاب با برگزاری جلسات مستمر که برخی از دستاوردهای آن عبارتند از:

-        اختصاص 2 ساعت از دروس معارف به بحث عفاف و حجاب

-        برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی با موضوع عفاف و حجاب

-        تشکیل گروه آمرین به معروف کارمندی و دانشجویی

-        ارائه آیین‌نامه انضباطی به صورت الکترونیکی به دانشجویان عزیز تا از ابتدا در جریان قوانین قرار گیرند.

-        تهیه کتاب‌های رمان و داستان با مضمون عفاف و حجاب

-        پیگیری جذب اساتید توانمند خانم جهت تدریس در واحد خواهران

 

2-    در خصوص افزایش ظرفیت خوابگاه های خواهران چه برنامه ای دارید؟

-        در سال 97 با انتقال دانشکده فنی به ساختمان امام خامنه‌ای و در سال 98 با انتقال بخشی از دانشکده علوم پایه به ساختمان امام خامنه‌ای، ظرفیت خوابگاهی خواهران افزایش داشته است. با توجه به افزایش پذیرش دانشجو در سال آینده همچنان نیازمند احداث خوابگاهی با ظرفیت 450 نفر هستیم. علاوه بر آن باید اقدامات اساسی در زمینه تجهیز خوابگاه‌های موجود به انواع امکانات رفاهی و امنیتی (متناسب با ظرفیت ساکنین خوابگاه) و تقویت زیرساخت‌های آن‌ها صورت دهیم.در حال حاضر معاون محترم دانشجویی در حال پیگیری مجوز خوابگاه جدید هستند. امید است با همکاری مسئولین و حمایت خیرین در سال تحصیلی جدید، شاهد احداث فضاهای جدید آموزشی و خوابگاهی باشیم.

 

3-      در خصوص تاسیس و راه‌اندازی رشته‌های جدید چه کارهایی صورت گرفته یا انجام خواهد شد؟

-       در سال تحصیلی 98-99  در چهار رشتۀ جدید "مهندسی سیستم‌های انرژی"، "مترجمی زبان عربی" و "مهندسی مکانیک گرایش طراحی کاربردی" در مقطع کارشناسی ارشد و "مهندسی مکانیک" در مقطع کارشناسی، پذیرش دانشجوی خانم داشته‌ایم.

 

4-   رویکرد و برنامه جنابعالی به پژوهش چگونه بوده است؟ و آیا در این مدت از نتیجه اقدامات انجام شده برای ارتقای سطح پژوهش دانشگاه رضایت دارید؟
برنامه شما برای جهت دهی فعالیت های پژوهشی در دانشگاه چه بوده است؟ آیا سیاستگزاری خاصی در این زمینه صورت گرفته است؟

-        فعالیت‌های پژوهشی انجام گرفته ذیل فعالیت‌های معاونت محترم پژوهشی بوده است و فعالیت پژوهشی به طور مجزا در این معاونت انجام نگرفته است.

 

5-     اهم فعالیت های شما در پردیس خواهران دانشگاه قم درسال 98 چه بوده است؟

-        بخشی از دانشکده علوم پایه در تابستان 98 به ساختمان آموزشی امام خامنه‌ای منتقل شد. ان شاءالله در صورت احداث ساختمان جدید برای دانشکده علوم پایه و یا تغییر کاربری ساختمان فاطمیه، فضای آموزشی خواهران توسعه خواهد یافت و بخش باقیمانده از دانشکده علوم پایه در ساختمان معصومیه نیز به ساختمان آموزشی منتقل خواهد شد.

-        با تجهیز و تکمیل بخشی از طبقه همکف ساختمان معصومیه ظرفیت خوابگاهی توسعه پیدا کرد به گونه‌ای که برای اولین بار تمام دانشجویان خانم غیربومی در نیمسال اول 98-99 در خوابگاه‌های داخل دانشگاه اسکان داده شده‌اند.

-        تمرکز بیشتر فعالیت‌های فرهنگی در خوابگاه‌ها و استفاده از اوقات فراغت دانشجویان

-        انجام اقدامات گسترده در زمینه عفاف و حجاب از جمله تشکیل گروه دانشجویی مرآت، تشکیل اتاق فکر دانشجویی، راه اندازی بخش مشاوره دینی و اعتقادی و ...

-        فعال نمودن نمایندگی کمیته انضباطی در معاونت خواهران

 

6-   با توجه به ادغام فضای کتابخانه و نمازخانه در طبقه همکف ساختمان اداری، آیا تدبیری برای بهبود این شرایط در سال جاری اندیشیده شده است؟

-        متاسفانه ادغام فضای کتابخانه و نمازخانه در ساختمان اداری امام خامنه‌ای و همچنین وجود سلف در ساختمان آموزشی مشکلات متعددی را برای حوزه‌های آموزش، پژوهش و دانشجویی، به همراه داشته است. از سال 97 درصدد جلب نظر خیرین و مسئولین جهت احداث نمازخانه خواهران بوده‌ایم و همچنان پیگیر این امر هستیم. امیدوارم به حول و قوه‌ی الهی در سال جدید، با احداث مجموعه فرهنگی رفاهی (مشتمل بر نمازخانه، سلف، بازارچه دانشجویی، فضای نمایشگاهی) این مشکل برطرف شود و البته وقوع این امر، به همراهی و جلب حمایت خیرین محترم و مسئولان محترم دانشگاه، بستگی دارد.

 

7-   در راستای گسترش فضاهای آموزشی و فرهنگی درمجتمع امام خامنه ای (مدظله العالی) چه اقداماتی انجام شده؟

-        در سال 97 ساختمان اداری امام خامنه‌ای و کتابخانه کوثر افتتاح شد و دانشکده فنی نیز به ساختمان آموزشی امام خامنه‌ای انتقال پیدا کرد. همچنین در تابستان 98 بخشی از دانشکده علوم پایه به ساختمان آموزشی امام خامنه‌ای منتقل شد. ان شاءالله در صورت احداث ساختمان جدید برای دانشکده علوم پایه و یا تغییر کاربری ساختمان فاطمیه، فضای آموزشی خواهران توسعه خواهد یافت و بخش باقیمانده از دانشکده علوم پایه در ساختمان معصومیه نیز به ساختمان آموزشی منتقل خواهد شد. امیدوارم به حول و قوه‌ی الهی و با حمایت خیرین محترم و مسئولان محترم دانشگاه، فضای فرهنگی رفاهی خواهران نیز با احداث مجموعه ای مشتمل بر نمازخانه، سلف، بازارچه دانشجویی و فضای نمایشگاهی توسعه پیدا کند.

 

8-   برنامه های آتی حضرتعالی برای توسعه کمی و کیفی پردیس خواهران چیست؟

-        تلاش جهت رفع کمبود فضاهای آموزشی و پژوهشی خواهران (کلاس،آتلیه، سایت، آزمایشگاه و...)

-        تلاش برای احداث سلف دانشجویی خواهران

-        تلاش و پیگیری جهت احداث نمازخانه خواهران

-        جذب نیروی باتجربه جهت رسیدگی به امور دانشجویان قبل از کمیته انضباطی

-        تلاش در راستای فراهم نمودن مقدمات احداث یک کلینیک مشاوره و بهداشت در دانشگاه و ارتقای سطح کیفی بهداشت

-        تلاش برای جذب اساتید توانمند خانم

-        تلاش در راستای بازنگری و ارتقای کیفیت فرایندهای مرتبط به این معاونت با توجه به چارت سازمانی جدید به منظور پاسخگویی سریع‌تر و انجام بهتر امور مربوط به کارکنان و دانشجویان خانم.

-        ایجاد دفتر مشاوره دینی در ساختمان آموزشی امام خامنه‌ای زیر نظر نهاد رهبری

 

9-   اگر نکته خاصی مورد نظر شماست و در سوالات به آن پرداخته نشده، بفرمایید.

-        با تمامی تلاش‌ها و اقدامات انجام شده، هنوز بخش خواهران با کمبود فضاهای آموزشی، پژوهشی، خوابگاهی، ورزشی و رفاهی مواجه است و نیاز جدی به ساخت یک دانشکده دارد. همچنین به رغم موافقت ریاست محترم و معاون محترم اداری مالی برای ساخت سلف، هنوز سلف امام خامنه‌ای بخشی از فضای آموزشی را به خود اختصاص داده که وضعیت مطلوبی نیست و اهتمام جدی مدیران ارشد دانشگاه را برای ساخت سلف و نمازخانه می‌طلبد.

با توجه به نیاز خوابگاه‌ها و تعلق بخشی از فضای آموزشی به خوابگاه، هرسال ما با تغییرات و جابجایی دفاتر اداری همکاران و اعضای هیات علمی روبرو هستیم. هرچند مدیران محترم این معاونت تلاش می‌کنند تا با کمترین تغییر، این امر صورت گیرد ولی گریزی از برخی تغییرات و جابجایی نیست. در پایان  مجدداً برخود لازم می‌دانم از خدمات و همکاری تمام همکاران ارجمند که با شکیبایی تمام کاستی‌ها و دشواری‌ها را تحمل کردند کمال تقدیر و سپاس را داشته باشم، به‌ویژه از تلاش‌های مجدانه مدیران محترم (سرکار خانم دکتر ساطع، سرکار خانم دکتر بردبار، سرکار خانم دکتر صادق زاده و سرکار خانم دکتر حسنی) که تمام اقدامات و توفیقات، مرهون تدبیر، دقت و تلاش شبانه‌روزی و دلسوزی‌های ایشان است، نهایت سپاسگزاری را دارم.

پیشنهاد می‌شود برای اینکه همکاران محترم و دانشجویان گرامی بیشتر در جریان امور قرار گیرند، با مدیران محترم معاونت خواهران، حتی بعضی رئیس‌های ادارات نیز به طور جداگانه مصاحبه انجام شود.​​

  • گروه خبری : اخبار,عمومی
  • کد خبر : 1267