بانوان نیمی از جمعیت و رکن رکین جامعه را تشکیل میدهند و سهم آنان در تحولات جامعه بر هیچکس پوشیده نیست. انقلاب اسلامی، جایگاه و منزلت زنان را اعتلا بخشید و دامنه مشارکت آنان را گسترش داد. به گونهای که امروزه بانوان برخلاف دوران قبل از انقلاب اسلامی، با حضور آگاهانه خود در عرصههای مختلف، توانستهاندآیندهای روشنتر از همیشه برای کشور رقم بزنند. " دانشگاه قم" همواره سعی داشته است با حفظ حرمت "زن بودن" و پیروی از زهرای اطهر(س)، نسبت به ارزشهای مکتبی وفادار باشد و این تجربهی موفق خود را قابل طرح و حتی پیروی میداند.
دانشگاه قم از معدود دانشگاههای کشور است که در آن تفکیک محیط های آموزشی بین خواهران و برادران صورت پذیرفته و کلیه امور اداری و آموزشی آن به طور مجزا اداره میشود. برخی از مزایای این امر عبارتند از:
بخش خواهران دانشگاه قم از سال 1361 شکل گرفت و با درایت، تلاش و همت مسئولین امر، در طول سالیان متمادی رشد یافته است. این واحد که پیش از این با عنوان پردیس خواهران دانشگاه قم فعالیت داشت، از سال 1397 با تصویب و اجرای چارت جدید، به "معاونت خواهران" ارتقا یافت.
در حال حاضر، اشتغال به تحصیل حدود 5000 دانشجوی دختر در 81 رشته تحصیلی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، کسب رتبه در المپیادهای کشوری و مسابقات قرآنی و کسب مقامهای قهرمانی در رشتههای مختلف ورزشی در کارنامه معاونت خواهران دانشگاه قم میدرخشد.
این مرکز امکانات زیر را برای دانشجویان خانم فراهم نموده است:
و...
معاونت خواهران مفتخر است که با تشکیل 36 انجمن علمی، 10 کانون فرهنگی و 3 تشکل مستقل (بسیج، نسل نو و انجمن اسلامی) زمینه رشد و تعالی استعدادهای دانشجویان را فراهم نموده و امیدوار است بتواند به مرور زمان، نقش خود را در تولید علم و شتاب بخشیدن به حرکت پژوهشی آینده ساز جامعه اسلامی، هر چه پررنگتر ساخته و نهایتا در تربیت نسلی کارآمد، فرهیخته و کمال یافته از "زنان دانش آموخته مسلمان" درخت انقلاب اسلامی را هرچه بارورتر سازد.
تاریخ آخرین به روز رسانی: 1403/09/18