نشست علمی آشنایی با کاربردهای زیست شناسی به همت مدیر آموزش و پژوهش خواهران دانشگاه قم در فضای مجازی ادوب کانکت ساعت 11 الی 12 برگزار شد.
استاد و پژوهشگر برتر استان قم با بیان اینکه گیاهان بخشی از زندگی اقتصادی و فرهنگی انسان را تشکیل میدهند، عنوان کرد: در ایران حدود8000 گونه گیاهی موجود است که از این تعداد2300 گونه جزء گیاهان معطر و دارویی هستند و تعداد450 گونه از آنها در عطاریها موجود است.
دکتر فاطمه سادات نصرالهی استاد و پژوهشگر برتر استان قم ضمن اشاره به رفتار جانداران و بررسی نحوه تعامل آنها با محیط پیرامون خود عنوان کرد: زیست شناسی شاخهای از علوم تجربی است و اساس علوم تجربی مشاهده و اندازه گیری است.
وی ادامه داد: فناوران نوین نقش مهمی در علم زیست شناسی خواهند داشت و با اراده قوی استمرار در پژوهش موفق خواهند شد. متخصصان این علم می کوشند سامانه هایی طراحی و اجرا کنند که به طور طبیعی در دسترس قرار نگیرد.
دانشآموخته زیستشناسی از دانشگاه تربیت مدرس افزود: بیولوژی شاخهای از علوم است که با موجودات زنده و فرآیندهای حیاتی سروکار دارد، با مطالعه در هر یک از زمینههای زیست شناسی به قدرت منشا عالم هستی پی خواهیم برد و میتوان اینگونه بیان کرد که زیست شناسی علم خداشناسی و شناخت شگفتیهای حیات است.
وی گفت: زیست شناسی علمی است که به مطالعه ساختار، فرآیندهای شیمیایی و مکانسیم عمل آنزیمها در سطح مولکولی میپردازد؛ این علم عناصر مختلف را از دو علم بیولوژی و شیمی با هم ترکیب میکند و به عنوان ابزار جدیدی در پزشکی، تغذیه، کشاورزی و صنایع گوناگون کاربرد خواهد بود.
استاد و پژوهشگر برتر استان قم عنوان کرد: بخشی از دانش زیستشناسی به وراثت و تفاوتهای جانداران می پردازد که با استفاده ازقوانین و مفاهیم این دانش به همانندی یا ناهمانندی دو جاندار نسبت به یکدیگر پی خواهیم برد. کار کارشناسان ژنتیک این است که مباحث مهمی مانند ژنتیک سرطان، روشهای تشخیص بیماریهای ژنتیکی قبل و بعد از تولد، شناخت ناقلین بیماریها، اصول مشاوره ژنتیکی و نژادهای انسانی، ژن درمانی، پزشکی قانونی، تکنیک های رایج در ژنتیک، روش های اصلاح نژاد و ژنتیک مولکولی را بررسی کنند.
فاطمه سادات نصرالهی افزود: فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در آزمایشگاههای پژوهشی، تشخیصی و کادر درمان مشغول به کار شوند. این رشته به چگونگی استفاده بهینه از میکرو ارگانیسمها و جلوگیری از ضررها و زیان هایی که میکروارگانیسم ها می توانند به حیات انسان ها، دام ها و نباتات داشته باشند و نیز چگونگی فعالیت میکروب هایی که برای انسان بیماریزا هستند، میپردازد.
وی بیان کرد: میکرو بیولوژیستها میتوانند در سازمانهای حوزه بهداشت و درمان، پژوهشگاههای نفت، آزمایشگاههای پاتولوژی و میکروبشناسی، بیمارستانها و ... مشغول به کار شوند و به عنوان کارشناس آزمایشگاه تشخیص طبی، پژوهشگر، کارشناس آزمایشگاه غذا، دارو، بهداشتی و... به فعالیت بپردازند.